dimarts, 24 de maig de 2016

4 propostes culturals per descobrir Sardenya

Lligall de llocs, rutes i esdeveniments per conèixer la història i cultura de Sardenya


Malgrat ser una destinació turística important, molts catalans desconeixen la fascinant història de Sardenya i el passat compartit que ens hi agermana. Amb aquesta secció del blog vull ajudar-vos a omplir de contingut les vostres estades i recomanar-vos els millors llocs que podeu visitar si us voleu impregnar de la rica cultura de l'illa. També trobareu les propostes culturals al mapa (indicades en blau)

> Saccargia, la basílica nascuda d'un somni

L'icònica església bicroma, aixecada al s.XII i concedida als camaldulencs, és considerada la més bonica de Sardenya i testimonia l'esplendor del romànic pisà en els temps del Jutjat del Logudoro.

> Tharros i la península del Sinis: 3000 anys d'història entre dos mars

Dels nombrosos espais que conserven vestigis del ric passat de Sardenya, aquest concentra tots els períodes històrics, des de les primeres evidències protohistòriques fins a l'època hispànica.

> La Sartiglia d'Oristany, un torneig medieval que perviu a Sardenya

La Sartiglia se celebra almenys des del 1465, quan comença el seu còmput. Aquesta tradició arrela en un univers simbòlic antic, ric i desconegut i combina la cultura sarda amb la ibèrica.

> Orgosolo, tradició i modernitat al cor de Sardenya

Descobrim les dues cares d'un poble perseguit pel fantasma dels bandits i les venjances del passat que ha trobat en els murals una finestra des d'on veure el món i explicar Sardenya.

La ciutat de Tharros i la península del Sinis davant del golf d'Oristany/AMS
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Categories] Si a més de les propostes de l'Esguard Històric voleu organitzar la vostra estada a Sardenya, us recomano que visiteu Viatges TerraSarda, empresa especialitzada en turisme actiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada