dilluns, 11 de novembre de 2013

Agenda

Un compendi -no gaire exhaustiu però actualitzat- d'activitats que us poden interessar...

Museu d'Arqueologia de Catalunya-BCN (6 setembre 2018 - 3 febrer 2019)
«L'exposició ens trasllada a un període històric comprès entre els segles X i XV; recull l'evolució arquitectònica, militar, social i econòmica dels castells, i presenta una selecció d'objectes que reflecteixen la vida quotidiana, amb una visió sintètica del que van representar i l'ús que van tenir.»

Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra 
Museu d'Història de Catalunya (28 juny - 18 novembre 2018)
«La Gran Guerra va modificar el continent europeu i una part significativa del món. Es va iniciar a l’agost del 1914 i va acabar amb la vida de més de vuit milions de soldats i un ingent nombre de civils. [...] a la Catalunya de la Mancomunitat acabada de néixer i amb Barcelona com a epicentre, el conflicte va tenir conseqüències sobre el conjunt de la societat: va afectar l’economia, la política, la cultura i la premsa diària, que, al seu torn, va ser objecte de pressions diplomàtiques i propagandístiques. En l’ordre internacional, la simpatia aclaparadora dels catalans pels aliats es va manifestar a través de l’allistament de voluntaris a la Legió estrangera francesa, un gest que a Catalunya assoliria un caràcter mític. Arran de la commemoració del centenari del final de la guerra, aquesta exposició detalla els vessants principals de l’impacte del conflicte sobre una Catalunya oficialment neutral, i mostra les memòries plurals d’aquesta guerra que han perviscut fins avui.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------