dilluns, 11 de novembre de 2013

Agenda

Un compendi -no gaire exhaustiu però actualitzat- d'activitats que us poden interessar...

Temporals
L'Alguer, un pentagrama com un carrer 
Projecció en diversos cinemes de Catalunya (vegeu l'enllaç) d'un documental realitzat per Plataforma per la Llengua que explica com les cançons poden ajudar a mantenir viu l'alguerès. Bona ocasió per conèixer la ciutat catalana de Sardenya i la seva situació sociolingüística amb una mirada amena i actual. 

La cuina de Picasso 
Museu Picasso Barcelona (25 maig - 30 setembre 2018)
«Els menjars, els atuells i els àmbits relacionats amb la cuina tenen un gran poder d’evocació o d’associació. L’acte mateix d’alimentar-se i de pair és una metàfora per a un creador. [...] Picasso posseeix aquesta apetència pel món i el concret fins a l’extrem de clavar-hi queixalada [...] Les seves invencions permanents i l’eufòria de la seva imaginació són testimoni d’una gana insaciable.»

CaixaFòrum Barcelona (8 juny- 16 setembre 2018)
«Els Faraons, els Senyors de les Dues Terres, eren els encarregats de protegir Egipte dels seus enemics i de garantir el maat, l’ordre de l’univers. A través d’una col·lecció d’objectes procedents del British Museum, aquesta exposició explora els ideals, el simbolisme i la ideologia d’aquests faraons, com també les realitats de la vida a la vall del Nil.»

Ifni, la mili dels catalans a l'Àfrica 
Museu de les Cultures del Món (a partir del 23 gener 2018)
«[...] una exposició que pretén explorar l’experiència ambivalent viscuda pels joves catalans que foren soldats de lleva destinats a Ifni. A l’atzar d’un sorteig que els envià a complir llurs deures militars als turons pelats d’aquella malaguanyada colònia s’afegí, a partir de 1957, el trauma d’una guerra d’alliberament censurada pel règim franquista i, de 1958 en endavant, la tensió pròpia d’un armistici que es mantingué fins l’abandonament definitiu de la colònia.»

Anuals
Tarragona (13-27 maig 2018)
Tarraco Viva és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d'època romana que se celebra des de 1998. Des de fa uns anys, cada nova edició se centra en un àmbit temàtic que posa en connexió la història de l'antiga Roma amb la de les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic. La present edició està dedicada a la relació entre l'esport i la cultura.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------