dilluns, 11 de novembre de 2013

Agenda

Un compendi -no gaire exhaustiu però actualitzat- d'activitats que us poden interessar...

Temporals
Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra 
Museu d'Història de Catalunya (28 juny - 18 novembre 2018)
«La Gran Guerra va modificar el continent europeu i una part significativa del món. Es va iniciar a l’agost del 1914 i va acabar amb la vida de més de vuit milions de soldats i un ingent nombre de civils. [...] a la Catalunya de la Mancomunitat acabada de néixer i amb Barcelona com a epicentre, el conflicte va tenir conseqüències sobre el conjunt de la societat: va afectar l’economia, la política, la cultura i la premsa diària, que, al seu torn, va ser objecte de pressions diplomàtiques i propagandístiques. En l’ordre internacional, la simpatia aclaparadora dels catalans pels aliats es va manifestar a través de l’allistament de voluntaris a la Legió estrangera francesa, un gest que a Catalunya assoliria un caràcter mític. Arran de la commemoració del centenari del final de la guerra, aquesta exposició detalla els vessants principals de l’impacte del conflicte sobre una Catalunya oficialment neutral, i mostra les memòries plurals d’aquesta guerra que han perviscut fins avui.»

La cuina de Picasso 
Museu Picasso Barcelona (25 maig - 30 setembre 2018)
«Els menjars, els atuells i els àmbits relacionats amb la cuina tenen un gran poder d’evocació o d’associació. L’acte mateix d’alimentar-se i de pair és una metàfora per a un creador. [...] Picasso posseeix aquesta apetència pel món i el concret fins a l’extrem de clavar-hi queixalada [...] Les seves invencions permanents i l’eufòria de la seva imaginació són testimoni d’una gana insaciable.»

Faraó. Rei d'Egipte
CaixaFòrum Barcelona (8 juny- 16 setembre 2018)
«Els Faraons, els Senyors de les Dues Terres, eren els encarregats de protegir Egipte dels seus enemics i de garantir el maat, l’ordre de l’univers. A través d’una col·lecció d’objectes procedents del British Museum, aquesta exposició explora els ideals, el simbolisme i la ideologia d’aquests faraons, com també les realitats de la vida a la vall del Nil.»

Anuals
Tarragona (13-27 maig 2018)
Tarraco Viva és un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d'època romana que se celebra des de 1998. Des de fa uns anys, cada nova edició se centra en un àmbit temàtic que posa en connexió la història de l'antiga Roma amb la de les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic. La present edició està dedicada a la relació entre l'esport i la cultura.

IX Festival Terra Ibèrica
Ciutadella Ibèrica de Calafell (26-29 juliol 2018)
El Festival Terra Ibèrica té per objectiu divulgar la història dels ibers i compta amb activitats per a tots els públics: tallers, conferències, visites teatralitzades a la ciutadella ibèrica de Calafell... En els darrers anys, les jornades s'han orientat cap a la reconstrucció històrica de la mà del grup Ibercalafell, que recrea els guerrers ibers i la vida quotidiana de la societat ibèrica. Enguany el festival se centrarà en el jocs a l’Antiguitat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------